Bengt Engdahl photoBengt Engdahl fra Månsagården i Mariestad, Sverige udtaler:

"Vi har anvendt aAa i cirka et år nu og udvælgelse af tyrene har ændret sig en del siden.

Køerne var tidligere avlet meget skarpe og derfor har vi brug for tyre med mere styrke og kraft.

De første kalve, som resulterer fra aAa-avl, er nu født og vi har kalve fra flere forskellige tyre. Selvfølgelig er der forskelle kalvene iblandt, men vi ser en stor fremgang i styrke og kraft, sammenlignet med kalvene før aAa-avlen. Vi ser også, at kalvene er mere vitale og har mere energi direkte fra starten af.

Da jeg så størrelsen og styrken på de første kalve fra aAa-kombinationer, blev jeg en smule bekymret for kælvningsforløbet hos mine førstekalvskøer. Jeg frygtede svære kælvninger, men indtil nu har det slet ikke været tilfældet. Jeg vil følge dette nøje som tiden går og vælge kvietyrene med stort omhu.

Jeg ser frem til at se disse unge kalve udvikle sig til kvier og jeg håber og forventer, at de vil være stærkere og sundere som køer."